Piatra-Neamț - un oraș cu atitudine, de avangardă


Piatra-Neamţ este un oraş încărcat atât de trecut cât şi de modern. Intri în contact cu trecutul oraşului Piatra-Neamţ încă din momentul în care cobori pe peronul gării, pe care Francis Ford Coppola a transformat-o în decor pentru filmul „Tinereţe fără Tinereţe”, iar după câţiva metri, iei contact cu partea actuală a municipiului.
Într-o clădire modernă, imediat cum părăseşti gara, se află telegondola, şi poţi experimenta o plimbare şi să admiri oraşul de la aproape 60 de metri înălţime, plutind deasupra clădirilor istorice.

Păşind spre centrul oraşului nu poţi rata zona cu cea mai mare încărcătură istorică: Piaţa Curtea Domnească. Frumoasa ctitorie a lui Ştefan cel Mare se mai păstrează şi astăzi în oraşul Piatra-Neamţ fiind cunoscută drept centrul istoric al urbei.

Situat pe un platou în jurul căruia s-a dezvoltat actualul oraş, complexul architectural este format din Biserica “Sf. Ioan Domnesc”, Turnul-clopotniţă şi Zidul de incintă cu Muzeul Curtii Domnești.

Cu străzi mici, însă nu aglomerate, întâlneşti construcţii moderne, însă la Piatra-Neamţ te poţi bucura şi de o linişte provincială, cu clădiri cochete şi relaxante.

Alte sugestii

A început festivalul de artă populară „Lada cu zestre”
Programul muzeelor nemțene de sărbători
Bunătăți pentru mesele de sărbători - 2021
Programul muzeelor nemțene în minivacanța de 1 Decembrie
Tradiții la Sărbătoarea Vovideniei